Mogelijke yogavormen

Ik richt mijn lessen in op “Voelen & Ademen”, omdat ik ervan overtuigd ben dat als je echt leert voelen wat er gebeurt in je lichaam, je ook lekkerder in je vel komt te zitten.

Je hoeft er niet lenig, sterk of zelfs in goede gezondheid voor te zijn. Je hoeft er ook niet allerlei yoga-terminologie voor te kennen. De wens om het een keer te ervaren en het een kans te geven is voldoende.

Als je meer interesse hebt in de filosofie achter yoga, dan kan ik daar apart aandacht aan besteden, maar ik laat het je liever ervaren.

yoga

Met ingang van 6 april 2022 geef ik (bij het buurthuis in de Stevenshof in Leiden): 

Easy Flow (Hatha)

Deze yogavorm is de basis van alle yogavormen. Ik heb een vaste opbouw in mijn lessen. Eerst voelen hoe het met je gaat, dan een paar houdingen om voor te bereiden op de zonnegroet. Vervolgens balans, staande, zittende en liggende houdingen, om te eindigen met een fijne ontspanning.

Yin yoga

Deze yogavorm bestaat uit zittende en liggende houdingen, welke 5 tot 10 minuten aangehouden worden. Door langer in eenzelfde houding te zitten, kom je op een dieper niveau uit. Zowel fysiek (bindweefsel en aanhechtingen) als mentaal (lang stilzitten wil nog weleens effect hebben op je gedachtestroom) word je hier uitgedaagd. De intensiviteit ligt hier dus niet in kracht, maar juist in loslaten. Yin yoga hangt samen met meridianen (energiebanen) in je lichaam. Dit komt vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde. 

Voor yogastudio’s, sportscholen, bedrijven en instellingen geef ik ook deze lessen:

Stoel yoga

Zoals de naam al zegt, wordt bij deze yogavorm gebruik gemaakt van de stoel. Dat maakt deze yogavorm uitermate geschikt als bedrijfsyoga, maar ook voor mindervalide mensen, ouderen of bij tijdelijke blessures kan stoelyoga een uitkomst zijn om toch te bewegen.

Poweryoga

Een vergelijkbare opbouw met de Easy Flow, maar met meer staande, krachtige houdingen, veelal ook in een hoger tempo.

Ontspanningssessie

Tijdens deze sessies ligt de nadruk op ademen en ontspannen. Geen houdingen. Alleen je adem en bewust je zintuigen gebruiken.

Wil je meer weten, neem dan contact met me op. Ik kan alle yogavormen ook als workshop verzorgen.

downward dog
warrior

Wat klanten over mij zeggen

” Yogalessen met zorg en aandacht! De lessen zijn gevarieerd. Chantal heeft persoonlijke aandacht voor iedereen en respecteert ieders grenzen- je gaat dus nooit verder dan je zelf wilt. Dat geeft een hele prettige sfeer waarin alles vanzelf lijkt te gaan. “
~ Mariëlle, voormalig yogadeelnemer ~
“De lessen van Chantal zijn altijd prettig en in een ontspannen sfeer. Tijdsens de lockdown heeft ze alles in het werk gesteld om online met de lessen door te kunnen gaan. Ook op afstand worden de lessen door Chantal met veel passie en toewijding gegeven, waarbij er zeker ruimte is voor humor. Ik kan het iedereen aanbevelen.”
~ Ina, voormalig yogadeelnemer ~


Voor yogastudio’s of sportscholen op zoek naar yoga-vervanging:

Als je vervanging voor je les nodig hebt,
dan kun je mij ook altijd benaderen voor bovenstaande yogavormen en aerial yoga inval.
App me op 06-46067820.