Missie & Visie

Mijn hele bedrijf is ingericht op het begeleiden naar ontspanning. Vandaar ook de benaming “Ontspanningscoach”.

In mijn beleving wordt goed zorgen voor mentale gezondheid steeds belangrijker, en terecht! Als je hoofd overvol zit, gaat je lichaam protesteren en als je daar vervolgens niets mee doet, of het te laat door hebt, dan lig je er zo voor langere tijd uit.

Coaching@Chantal helpt helpt je weer op te krabbelen wanneer je moeite hebt om de signalen tijdig te herkennen.

Of het nu is met een massage, yogales of coachtraject, alles wat ik doe is gericht op hoe je de opbouw van spanning leert herkennen en met welke technieken je weer sneller tot rust komt. De adem en het voelen van je lichaam spelen daarbij een belangrijke rol.

Via mijn aanbod voor werkgevers help ik bedrijven om hun bedrijf gezond te houden. Mijn diensten kunnen ingezet worden om een goede balans tussen werk en privé, inspanning en ontspanning, te bieden. Ze worden dan ook veelal ingezet bij preventiebeleid, vitaliteitsbeleid of re-integratie trajecten.

Ik help mijn coachklanten inzicht te krijgen in hun stressopbouw, waardoor ze meer rust ervaren en meer energie overhouden aan het einde van de dag. Door de ontspanningstechnieken die ik ze laat oefenen, ontdekken ze welke technieken bij hen passen en kunnen ze die vervolgens inzetten om spanning te voorkomen of sneller weer tot rust te komen.

Mijn aanbod is uitermate geschikt voor mensen die snel overprikkeld raken, zoals bij ASS/ADHD/NAH/HSP, maar in de huidige snelle wereld zijn veel meer mensen op zoek naar rust. Wanneer jij denkt dat ik iets voor jou kan betekenen, aarzel dan niet om contact op te nemen!

Een gezonde geest in een gezond lichaam is tenslotte het allerfijnst!

Mijn weg tot nu toe

In mijn jeugd was ik een einzelgänger. Ik was wel sociaal, al vond ik het ook al gauw te druk. Ik hield me liever op de achtergrond. Ik toonde wel interesse in anderen, wilde altijd graag helpen. Mijn moeder zei weleens dat ze verwachtte dat ik maatschappelijk werkster zou worden.

Vroeger heb ik veel en op aanzienlijk niveau gezwommen. Daarbij kon ik me heerlijk afsluiten en alle spanning eruit zwemmen. Achteraf gezien zocht ik toen al onbewust naar manieren om tot rust te komen, de drukte van de dag kwijt te raken. Dat had ook te maken met het feit dat ik me een buitenbeentje voelde.

Vanaf mijn 19e is yoga een belangrijke rol in mijn leven gaan spelen. Yoga helpt me om mijn overprikkeling (waar toentertijd overigens nog niemand van had gehoord) weer te laten zakken. Ook wandelen helpt om mijn hoofd en lichaam weer tot rust te brengen.

Op mijn 21e werd ik moeder en een paar jaar later had ik twee fantastische zoons. Moeder worden was mijn grootste droom die uitkwam.

Sinds 2007 ben ik getrouwd met de leukste en meest liefdevolle man die ik me wensen kan en een jaar later kwam er een heerlijk cadeautje bij. Hun liefde stuitert door de kamer en bespringt mij met onvermoeibaar enthousiasme. Dat ik daarvan af en toe moet bijkomen, gunnen ze mij ook, gelukkig. Een yogaweekend, wandelvakantie, een dagje sauna, of een wandeling, daar knap ik vaak weer enorm van op en dan kan ik weer wat beter tegen alle energie en prikkels.

Ik heb altijd gewerkt in heel diverse banen. Van “stekkies steken” tot schoonmaken, van werken in de plaatselijke shoarmatent tot bloemen bossen. Het langst heb ik in het onderwijs gewerkt. En daarnaast startte ik in 2014 mijn eigen bedrijf als yogadocent.

In 2016 begon ik met een eigen studiolocatie, welke ik tot begin 2021 op verschillende plekken heb voortgezet. Ik wil dat gevoel van rust en ontspanning, dat yoga mij al jaren brengt, graag met anderen delen. Ik help mensen om het gevoel van spanning en ontspanning te leren herkennen, waardoor er meer rust ontstaat. Dat doe ik ook in mijn coaching.

Door deels de voor iedereen bekende omstandigheden en deels een persoonlijk traject, besloot ik om het roer in de zomer van 2021 om te gooien. Tijdens een “zomerslaap” kroop ik in mijn cocon en waar ik er met mijn yogabedrijf Upside Down Body & Mind in kroop, ontpopte ik me tot Coaching@Chantal. Niet afgeleid door afspraken, verplichtingen en social media, heb ik de tijd genomen om die dingen waar ik goed in ben in een andere vorm te gieten, om zo op mijn manier weer verder te kunnen.

Vanaf hier gaan we kijken hoe het loopt. Loop je een stukje met me mee?

Chantal Rijsbergen

chantal

Waar ik het meest van hou:

  • mijn gezin
  • chocolade
  • creatief bezig zijn (tekenen, handletteren, breien)
  • lekker vegetarisch eten
  • kletsen en uitstapjes met mijn vriendinnen
  • wandelen in de regio Leiden/Wassenaar, maar ook door de rest van Nederland. Bos en hei, glooiende Limburgse heuvels, wandelen kan overal
  • lezen (voor ontspanning, maar ook om te blijven ontwikkelen). Mijn favoriete boek is “Tuesdays With Morrie” van Mitch Albom
  • Engelse detectives of Scandinavische misdaadseries
  • mezelf blijven ontwikkelen. Momenteel leer ik via een online challenge gebarentaal. Zo ontzettend leuk!