Herken je deze zorgen?

  • Heeft jouw team de afgelopen jaren onder hoge druk gewerkt?
  • Lig je wakker van de hoge uitval binnen jouw bedrijf/afdeling?
  • Maak je je zorgen of je personeel wel bij je blijft?
  • Heb je het gevoel continue te moeten schakelen tussen plan A, B en C (of nog verder)?
  • Twijfel je of je medewerkers zich wel gewaardeerd voelen?

De afgelopen jaren heb je gezien hoe betrokken jouw mensen zijn bij jullie cliƫnten. Je weet hoeveel druk dat op hen heeft gelegd en hebt gemerkt dat het energieniveau omlaag en ergernissen omhoog zijn gegaan.

Je wilt jouw team laten merken dat je hun inzet ziet en waardeert. Je weet als geen ander dat jullie werk fysiek en/of mentaal behoorlijk pittig kan zijn. Je wilt dat zij zich energiek, fit en positief voelen.

Voor de recente gezondheidscrisis heb je er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat je daarin misschien wel iets kunt betekenen voor jouw team. Maar steeds vaker duiken de berichten over mentaal welbevinden op in de media en dat heeft jou aan het denken gezet. Wat kun jij doen om jouw personeel het gevoel te geven dat zij ertoe doen, dat zij het verschil maken?

Ook als je een prima draaiend team hebt, kan het een goed idee zijn om te investeren in gezondheid en ontspanning.

Hoe zou het zijn als je...

  • Kunt laten zien dat je jouw werknemers op waarde schat
  • Ervaart dat de positieve energie terugkeert op de werkvloer
  • Bemerkt dat de sfeer onderling meer ontspannen is, waardoor ook de communicatie opener en effectiever verloopt
  • Een team hebt dat iets voor elkaar overheeft en elkaar opvangt
  • Door die goede sfeer kunt groeien met je bedrijf en daardoor nog meer mensen kunt helpen

Door je team, of die medewerker die dat extra steuntje nodig heeft, mogelijkheden te bieden om iets aan ontspanning te doen, voorkom je dat ze ziek uitvallen of op zoek gaan naar een andere werkplek.

Jouw betrokkenheid bij hen zorgt voor hun betrokkenheid bij het bedrijf en vice versa. Zo waarborg je een stabiel, gezond en krachtig team. Die investering verdient zich in de meeste gevallen echt ruimschoots terug! Preventie kost minder dan uitval…

Vanuit mijn aanbod voor werkgevers zijn er diverse opties die bij de behoeften en wensen van jouw bedrijf kunnen aansluiten. Denk hierbij aan een losse workshop, wekelijkse bedrijfsyogales, of mogelijkheden om individuele werknemers weer een stukje op weg te helpen bij re-integratie of tijdens een moeilijke periode.

Neem contact met me op als je meer wilt weten, of een afspraak wilt maken voor een oriƫnterend gesprek.

Graag stel ik mij voor

Also available in English!

Most coaching and relax options are possible in English as well. Contact me to find out in what way I can support you or your employees.

I will be happy to help.